Kam Heong Chicken Recipe
Kam Heong Chicken Recipe adalah hidangan yang mudah dan cepat disiapkan yang terkenal di Malaysia. Sos Kam Heong adalah campuran kari asam pedas dan rempah-rempah yang dicampur dengan ayam. Ia adalah salah satu daripada hidangan makanan ringan yang sangat popular di Malaysia. Ramai peminat makanan ringan di Malaysia suka hidangan ini kerana ia mudah disiapkan dan mempunyai rasa yang enak dan menyelerakan.
Bahan-Bahan Kam Heong Chicken Recipe
Untuk membuat Kam Heong Chicken Recipe anda memerlukan bahan-bahan berikut: ayam, minyak masak, cili, udang kering, bawang putih, bawang merah, lada hitam, sos ikan, serbuk kari, serbuk cili, serbuk lada, serbuk ketumbar, serbuk jintan dan bawang goreng. Semua bahan ini akan digunakan untuk membuat sos Kam Heong dan juga untuk memasak ayam.
Cara Membuat Kam Heong Chicken Recipe
Langkah pertama adalah memotong ayam ke hujung-hujung dan membuang kulitnya. Kemudian, panaskan minyak masak di dalam kuali dan masukkan semua bahan-bahan untuk membuat sos Kam Heong. Kacau sehingga bumbu-bumbu meresap ke dalam ayam. Apabila bumbu-bumbu telah meresap, masukkan ayam dan kacau sehingga ayam masak. Masukkan bawang goreng dan kacau sehingga ia sebati.
Sedia Untuk Dihidangkan
Kam Heong Chicken Recipe adalah salah satu hidangan yang mudah dan cepat disiapkan. ia adalah hidangan yang menyelerakan dan mudah disediakan. Ia juga banyak disukai oleh peminat makanan ringan kerana ia mempunyai rasa yang enak dan mempunyai banyak bumbu-bumbu yang menjadikannya lebih sedap. Ia juga boleh disajikan dengan nasi, mee atau mie untuk menjadikannya hidangan yang lebih lengkap.
Kuih Talam Pandan, Talam Pandan sesuai buat berniaga., 11.24 MB, 08:11, 163,919, Che Nom, 2023-02-28T07:00:30.000000Z, 19, Kuih/Kue Talam Pandan (Steamed Coconut Pandan Cake), whattocooktoday.com, 500 x 500, jpg, , 10, kuih-talam-pandan, KAMPION
Komentar
Posting Komentar